W ostatnim czasie odbył się szkolny, multimedialny konkurs ,,Zdrowie od kuchni”. Uczestnicy wykazali się wiedzą na temat zasad zdrowego odżywiania, a także witamin i minerałów. Poznali też superfoods, czyli produkty, które zawierają ich szczególnie dużo. Wszystko po to, aby kształtować prawidłowe nawyki żywieniowe. Zbliżający się sezon letni jak co roku będzie obfitował w warzywa i owoce, z których można przygotowywać smaczne i bogate odżywczo potrawy. Pomysłodawcą i realizatorem konkursu była Magdalena Plichta we współpracy z nauczycielami biologii. Wyniki konkursu:
I miejsce Anna Łajewska 1d
I miejsce Wiktoria Bemowska 2D
II miejsce Aleksandra Cieszyńska 3d
II miejsce Olga Kempa 3dp
III miejsce Jagoda Rychert 2e
III miejsce Aleksandra Fularczyk 2d
III miejsce Dawid Smardzewski 1D
wyróżnienie Julia Gosz 3d
wyróżnienie Paweł Jereczek 3dp
wyróżnienie Monika Wenta 1d